Kryssning med MSC i Karibien 2018

Den 14 december 2018 lämnade vi Sverige för en 15-nätters kryssning med MSC. Det var första gången vi kryssade med detta rederi, men på många sätt en trevlig bekantskap, med många nya intryck, upplevelser och bekantskaper och framförallt en väldigt bra rutt utan en massa dagar till havs utan nya östopp varje dag. Vi valde denna gång att satsa på en hytt med balkong (hyttkategori Fantastica), vilket jag starkt kan rekommendera, då det blir både mer plats och är skönt att gå ut på morgonen och sitta där när fartyget lägger till på en ny spännande ö! Flyget gick från Arlanda via Charles du Galle i Paris där vi fick byta flygplats till inrikes, då vi skulle utgå från Martinique, som ju är en fransk koloni i Karibien.

Efter ca 7 timmars flygning landande vi på Martinique och första natten spenderades på hotell innan det var dags för avresa med MSC Preziosa dagen därpå. Vi hann med en trevlig frukost på förmiddagen på ett fik/bageri i närheten av hotellet innan vi tog en taxi ned till hamnen. Efter incheckning var det självklart att göra en kort tur runt fartyget för att bekanta sig lite med alla faciliteter, restauranger m.m.

Vår rutt

Fort de France (Martinique), Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Road Town (Virgin Islands), Philipsburg (St. Maarten), Roseau (Dominica), Basseterre (S:t Kitts & Nevis), St. John ́s (Antigua och Barbuda), Fort de France (Martinique), Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Castries (Saint Lucia), Bridgetown (Barbados), Port of Spain (Trinidad & Tobago), Saint George ́s (Grenada), Kingstown (St Vincent & The Grenadines), Fort de France (Martinique)

Lite fakta MSC Preziosa

MSC Preziosa är det nyaste fartyget i Fantasy-klassen med otrolig service och underhållning och byggdes 2013. Det har bla. världens längsta vattenrutschkana till havs, bowling, 4D bio, Formel 1 simulator, Swaowski-kristaller i trapporna och ett stort antal restauranger från buffé till a la carté där du kan njuta av en måltid som passar dej, eller ta en drink högst upp under stjärnhimlen. Här finns även det prisbelönta MSC Aurea spa med skönhets- och spabehandlingar samt en teater i två våningar som ger dej shower i världsklass.

MSC Cruises: https://www.msccruises.se/
MSC Preziosa: https://www.msccruises.se/kryssningar/fartyg/msc-preziosa

MSC Preziosa – Balkonghytt Fantastica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *