Kryssning 2018 – Dag 3: Road Town (Virgin Islands)

Ö-stopp nummer #2 var Tortola, eller Brittiska Jungfruöarna. Även denna dag var vi sugna på sol och karibiska paradisstränder, så vi delade en minibuss med några andra resenärer tvärs över ön till helt underbara Cane Garden Bay! Toyota-bussen med ett stort antal år på nacken och chauffören med ännu fler av detsamma, fick båda bekänna färg på turen upp i bergen, ett tag trodde vi nästan motorn skulle komma genom huven på bilen och i nästa stund hoppades vi på att bromsarna skulle klara nedförsbackarna – men vilken underbar utsikt när vi kom över krönet och skymtade stranden längst där nere.

Direkt utanför stranden låg ett flertal båtar för ankar i den fina viken, säkerligen en och annan jorden-runt seglare som stannat till för att njuta av denna fina ö.

Vi spenderade några underbara timmar på stranden framför strandrestaurangen, med lite förfriskningar och en hel del badande på denna underbara strand innan det var dags att bege sig tillbaks till fartyget igen. Trevlig var också att se alla juldekorationer som var på öarna (och båten) i dessa juletider – en lite märklig känsla att gå omkring i shorts, sola och bada och ändå känna julstämning.

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *