Kryssning 2018 – Dag 11: Bridgetown (Barbados)

Barbados life!

Efter en lång dags utflykt på St. Lucia, tyckte vi det var dags för lite lugnt beach-häng igen, så vi började dagen på Barbados med frukost i hytten, innan vi klev av båten för att hitta en bra strand.

Det var väldigt rörigt bland taxibilarna i hamnområdet, men tills slut fick vi tips om stranden Harbour Lights vid Carlisle Bay, bara ca 10 minuter från hamnen. Skönt med en kort resa till stranden. Vi bad också om att få stanna vid en uttagsautomat på vägen, eftersom man tyvärr bara hittar dessa i centrum och inte inne på hamnområdet på någon ö som det tycks hittills. Eftersom det var Juldagen så var också näst intill alla butiker i centrum stängda pga helgdag.

Området Harbour Lights bestod av en strand med tillhörande, bar, restaurang, omklädningsrum, försäljning av souvenirer samt diverse vattensporter. Viggo fastnade för en flytande hoppanläggning, där man kunde dyka och hoppa från olika avsatser, studsmattor, trampoliner m.m.

Vi skulle stanna till kl. 15.00 på stranden, men då vi tyckte det var så underbart här och inte hade bråttom tillbaks till båten, valde vi att förlänga med en timma till – en riktigt skön beachdag! Och på Barbados tar man det lugnt – ett ordspråk på beachen var bl.a. ”At Barbados it´s always 5 o clock”. Tillbaks på båten var det sen dags att klä sig lite julfin inför kvällens julmiddag i restaurangen med tillhörande julmeny. Efter maten såg vi julshowen, där man även presenterade en stor del av personalstyrkan för publiken, för kvällen iklädda tomteluvor givetvis. Sen var det dags att krypa till kojs, för nästa dag väntar nya äventyr…

Harbour Lights: https://harbourlightsbarbados.com/

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *