Kryssning 2018 – Dag 10: Castries (Saint Lucia)

St. Lucia – en ö full av intryck!

Dagens ö-stopp var St. Lucia, en ö som vi också besökte på vår senaste kryssning 2009. Även denna gång fick det bli en rundtur med några andra ”kryssare” i en minibuss med chauffören för dagen, Michael J.

Vårt mål var att bl.a. besöka vulkanområdet Sulphur Springs, vilken brukar kallas en ”drive-in”-vulkan. På vägen passerade vi bl.a. staden Canariës och Soufriere nära vulkanen. Vi passerade stora bananodlingar, där vi fick lära oss att bananer bara kan växa ut först efter att en blomma bildats på trädet. Vi stannande också till vid vägkanten där en kvinna erbjöd provning och försäljning av olika lokala produkter och romsorter. Vi fick prova olika banansåser, bananketchup, marmelader samt ett antal olika smaksatta romsorter, som bl.a. vaniljrom, limerom, jordnötsrom samt rompunsch. Viggo blev även bjuden på färsk kokosnöt, vilket snabbt blev en ny favorit!

Vid nästa lilla stopp vid vägen fanns en liten butik som sålde en väldans massa vanliga och ovanliga frukter som var roliga att se på.

Vi gjorde också ett par fotostopp på vägen, som bjöd på hisnande och mäktiga vyer av ön. Bland annat de två ”Pitons”, som är två bergstoppar och man kan bara se båda två från vissa ställen på ön.

Väl uppe vid vulkanen fick vi en guidad tur, man fick se hur det rök ur jorden och även sprutade lera ur olika varma källor i marken. Här fick man också se ett mindre vattenfall och en källa som sprutade 45-gradigt rent vatten ur ett litet hål. Det fanns även mango-träd, cashewträd och bambuträd att beskåda.

Efter besöket i vulkanen vände vi hemåt mot Castries, som är huvudstaden på ön, och vårt fartyg. vi hann dock med ett kort stopp vid ett lite större vattenfall, Toraille Waterfalls, och gjorde även en kort avstickare för att beskåda utsikten över bildsköna Marigot Bay.

Eftersom vi bestämt oss för att ta med lite sand hem från varje ö vi besöker, fick taxichauffören köra oss en kort bit utanför stan till stranden Vigie, som för övrigt var mycket fin, där vi tog med ett lite sand i en påse.

Sulphur Springs: https://www.sulphurspringstlucia.com/
Toraille Waterfalls: http://soufrierefoundation.org/discover/attractions/toraille_waterfalls_gardens/

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *