Kryssning 2018 – Dag 12: Port of Spain (Trinidad & Tobago)

Efter en hel dags badande på Barbados igår, hade vi inte fått nog av strandlivet, så vi beslöt att även denna dag försöka hitta ett bra badställe (vilket oftast inte är så svårt i dessa trakter). På Trinidad & Tobago krävdes dock en resa med taxi på ca 45 minuter till andra sidan av ön, då det är här man finner stränderna.

Vi fick ihop en minibuss med ett gäng andra kryssare, bland annat ett trevligt par från Kanada, Patrick och Caroline. På vägen fick vi även en liten guidning av staden som bl.a. hade en hel del intressant arkitektur att bjuda på. Här fanns bland annat högre utbildningar i form av universitet och det är även här man finner Högsta Domstolen för de karibiska öarna. Man har här också sin egna valuta i form av Trinidad & Tobago dollar, vilket började göra det hela lite komplicerat. Nu skall man hålla ordning på både US dollar, Östkaribiska dollar och Trinidad & Tobago dollar!

Även vid vår strand denna dag, Maracas Bay, fanns ett utbud av restauranger, barer, omklädningrum etc att tillgå, vilket alltid är skönt. Vågorna gick höga denna dag, det var röd flagg på stranden och badvakterna var snabba att vissla om någon kom för långt ut från stranden. Viggo älskade dock att både dyka i vågorna samt att försöka ”surfa” på dem! Efter ca fyra timmar av badande och solande (det kom tom lite regnstänk under tiden), var det dags att återvända till båten igen för middag och lite aktiviteter på kvällen.

Maracas Bay: https://www.destinationtnt.com/maracas-bay/

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *