Kryssning 2018 – Dag 13: Saint George ́s (Grenada)

Grenada – välordnat och vackert!

Denna dag hade vi för första gången valt att boka en busstransfer via rederiet ut till stranden Grand Anse Beach, en strand som våra kanadensiska vänner från utflykten på Trinidad & Tobago också tipsat om som mycket fin. Bara ca 15-20 minuter från hamnen i Saint George´s hittade vi den mest fantastiska strand med blågrönt vatten, härlig sandbotten och fiskar i mängder som simmade kring benen när man badade – här åkte cyklopet på oss alla tre flera gånger om!

Vi fick en perfekt plats med solstolar och parasoll längst ned på stranden, det blåste dock en hel del, så man fick emellanåt hålla i lite så det inte skulle blåsa bort. Vi stannade ca 4 timmar och här fanns även en liten ”galleria” med butiker (Art´s and craft) och små barer, vattensporter m.m. Här fick Linda också sin hittills godaste Marguerita!

Grenada som varit en brittiskt koloni, verkade väldigt välordnat, rent och säkert. Man hade fortfarande kvar poliser som manuellt dirigerade trafiken i korsningarna, en inte alltför vanlig syn nuförtiden. Chauffören som körde oss ut till stranden berättade också att ön har en väldigt låg kriminalitet, detta beror på att man får väldigt stränga straff här. Grenada är ett av få länder som inte tillämpar utlämning av fångar till deras hemland, så oavsett om man är härifrån eller från ett annat land sitter man av sitt fulla straff här. För man exempelvis in olagliga substanser, dömdes för ”child abuse” eller andra allvarliga brott får man maxstraffet på 38 år i fängelse! En klen tröst kanske kan vara att fängelset har öns kanske bästa utsikt, högt upp på en klippa med utsikt över havet!

Tillbaks på båten var det återigen dags att förbereda sig för middag, sen tog vi det lite lugnt i hytten under resten av kvällen.

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *