Kryssning 2018 – Dag 14: Kingstown (St Vincent & The Grenadines)

Så var det då dags för vårt sista ö-stopp på denna 14-dagars kryssning med MSC Preziosa. Nya intryck, nya stränder, nya människor varje dag! Vi hade bestämt att även denna sista dag fick bli en dag på stranden, så väl utanför hamnområdet gällde det att på nytt få tag i en taxi.

Efter lite väntande hittade vi fem engelska turister som gjorde oss sällskap i en minibuss som för dagen kördes av själva Mrs Coffee (”no sugar or milk”). Stranden Villa Beach låg bara ca en kvart utanför huvudstaden Kingstown. Även här kunde man få se poliser som manuellt dirigerade trafiken. Kingstown upplevde vi dock som lite smutsigare än det var på exempelvis Grenada.

Vi köpte några lokala öl och en dricka i baren på restaurangen ovanför stranden, då fick vi solsolar på köpet, en bra deal! Viggo blev också fascinerad över att de hade levande humrar i ett ”bad” bredvid restaurangen, här hämtades de sedan för tillagning.

Stranden var inte så lång på denna plats, bitvis stenig i början, men gick man bara en liten bit blev det sandstrand med fin sandbotten. Vi växlade lite mellan att sola, nyttja restaurangens wifi och bada under dagen, innan det var dags för återfärd till fartyget. Döm om vår förvåning när två killar kommer fram och frågar om vi är från Mölltorp? Tja, inte helt rätt, men det visade sig att Micke långt tillbaks bott granne med en av killarna i Karlsborg när de var små. De hade också med sig familjen och hade varit på samma fartyg som oss hela tiden! Ibland är världen bra liten…

Väl tillbaks på båten gjorde vi ett sista försök att få Viggo att få åka den långa vattenrutschbanan (som till och med går en bit på utsidan av båten) och efter lite diskussion (det saknades någon cm längdmässigt för deras krav att få åka), gick det till slut vägen och han fick göra ett åk – han var så nöjd!!! Viggo och Micke hann också med två filmer till i 4D bion.

På kvällen var det så dags att förbereda sig lite för hemfärd under morgondagen, dock åt vi först vår sista middag i restaurang L´Arabesque och passade på att tacka vår servitör Widi från Indonesien och vår andra kypare så mycket för all fin service under resan. Det blev självklart en bild med de båda och Viggo.

Vi hann också med lite mini-bowling i Sports Bar och ett kort, men dock inte så lönande besök i casinot efter middagen, innan det var dags att packa lite. På förmiddagen hade vi också bokat om vår hotellvistelse på Martinique dit vi ankommer, till ett lite bättre läge närmare en strand, så vi hinner med ännu lite mer sol och bad innan hemresan.

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *