Resor

Nedan kan ni läsa om de olika resor vi gjort genom åren med lite tips om vad man kan se och göra, praktiska tips inför resan och på resmålen m.m. Vissa resmål kommer också läggas upp som en egen sida efterhand med mer information och bilder. Här kommer några länkar till de researrangörer vi använt oss av för våra resor i Karibien;

Globetrotter
Afro-Caribbean Travel
Västindienspecialisten

Båtutflykt från Saint George´s, Grenada

Kryssning i Karibien 2009

Vår förlovningsresa till Karibien med Royal Caribbean och fartyget Serenade of the Seas. Vi flög via USA för att utgå från San Juan, Puerto Rico. Det var en 7-nätters kryssning i Östra Karibien med ö-stopp på bl.a. St. Thomas, St. Maarten. St. Lucia m.fl.

Vi lärde oss snabbt att det var lätt att ta sig runt på öarna, ofta genom en tur med minibuss, där man även fick lära känna andra resenärer från alla möjliga länder, vilket i sig är lite av tjusningen med att kryssa.

Magens Bay, St. Thomas

Cypern 2013

Charterresa till Sunwing Sandy Bay Beach, Ayia Napa. Första resan utomlands för sonen, då ca 3 år gammal. Hotellet har ett utmärkt läge i den lite lugnare utkanten av Ayia Napa, nära en av de finaste stränderna.

Vi bodde i en lägenhet och hotellet har de flesta faciliteter man kan önska när man reser med barn. Utanför hotellområdet fanns också ett bra utbud av restauranger, barer, shopping m.m. inom gångavstånd.

Sandy Bay, Ayia Napa, Cypern

Cypern 2014

Ännu en charter till Cypern och Althea Beach i Paralimni med föräldrar och våra bästa vänner, som lyckats boka samma resa, hotell och vecka – utan att veta om varandra – vilken överraskning det blev! Mycket fint och välskött familjehotell med fantastisk mat, nära stranden och med fint poolområde.

Hotellet hade också ett bra utbud med aktiviteter för barnen. Vi hyrde trampbåt, snorklade och fyndade även lite dryck i form av rom och tequila på ”Bootleggers”.

Althea Beach, Paralimni, Cypern

Kanarieöarna 2015

Charterresa med Fritidsresor till deras Blue Village Playa Feliz i oktober. Hotellet låg lite utanför de vanliga charterorterna, men var mycket fint och välordnat. Här blev det mestadels poolhäng under veckan och det var perfekt med All-Inclusive så man kunde äta, ta en glass eller nåt att dricka när man ville under dagen.

Det blev dock en utflykt med buss till en liten mysig fiskeby som ännu inte blivit ”exploaterad” med en massa hotell, där vi gjorde vi en tur med u-båt (!) – en riktigt spännande upplevelse!

Blue Village, Bahia Feliz

Thailand 2016

Vi bokade hotell själva via Booking och flygstolar hos Ticket och bodde på Sunwing Kamala Beach Resort i ett pool-access rum, vilket var helt underbart.

Det var också ganska lite folk när vi var här, så vi delade poolen med bara ett par familjer till under våra två veckor, så det kändes nästan som att ha en egen pool.

Det enda som drog ned betyget lite var att vattnet i havet nedanför hotellet var ganska smutsigt de sista dagarna pga. plast och skräp som blåste in mot stranden.

Sunwing Kamala Beach Resort, Phuket

Rhodos 2017

Vi åkte charter med Ving för en vecka på Sunwing Kallithea Beach, ett mycket fint hotell. Även om det var de sista två veckorna på säsongen, hade vi tur och fick fantastiskt väder! Eftersom hotellet delvis stängts ned var det heller ingen trängsel vid pooler eller i restaurangen.

Hotellet hade mycket att erbjuda i form av aktiviteter, bra poolområde och även stranden nedanför var fin med härligt, klart vatten att bada i. Vi tog en tur med taxi in till mysiga ”gamla stan” där vi strosade runt bland butiker, restauranger och shoppade lite.

Sunwing Kallithea Beach, Rhodos

Mallorca 2018

Vi flög med Ryanair från Landvetter och hyrde ett stort hus tillsammans med tre andra familjer i släkten, i Ljubl, cirka 30 minuter från välkända Alcudia.

Vi hyrde bil på flygplatsen som vi hade tillgång till hela veckan, så vi gjorde några utflykter till bl.a. en vingård, Alcudia-stranden ett par gånger m.m. under den vecka vi var där. Då huset vi hyrde även hade egen pool blev det mest att vi hängde där och solade och badade på dagarna, då det var väldigt varmt den period vi var där.

Alcudia-stranden, Mallorca

Kryssning i Karibien 2018/2019

Denna gång var sonen med på sin första kryssning, 15 nätter med MSC Preziosa över jul. Vi flög via Paris till Martinique där båten avseglade mot öar som Tortola, Barbados, Antigua, Grenada, Trinidad & Tobago m.fl.

En otrolig upplevelse för hela familjen där vi totalt besökte 11 olika öar! Förutom fantastiska stränder fick vi uppleva vattenfall, vulkaner och regnskog. Det är lätt att ta en taxi ca 10-15 min från hamnen till nån härlig strand (ca 200 SEK per resväg) eller boka en tur med någon av alla turoperatörer som finns i anslutning till hamnarna.

Vår balkonghytt på MSC Preziosa

Barbados & Grenada 2019/2020

Kombinationsresa skräddarsydd av Afro-Caribbean som gjorde ett fantastiskt jobb utifrån våra önskemål. Vi spenderade först 5 nätter på Barbados och Dover Beach Hotel. Där hann vi med sol, bad, romprovning hos Mount Gay, besök på fiskmarknaden i Oistins m.m.

På Nyårsaftonen flög vi med Liat över till underbara ön Grenada, där vi bodde på Radisson Beach Resort i ett Ocean View-rum, bara några meter från Grand Anse Beach! Det blev utflykter till vattenfall, snorkling vid undervattenskonstverket utanför Saint George´s och vi simmade med även sköldpaddor direkt utanför hotellet. Vi älskar Grenada!

Radisson Beach Resort, Grand Anse, Grenada