Kryssning 2018 – Dag 15: Åter på Martinique

Så var då vårt hem under nästan två veckor, MSC Preziosa, åter tillbaks i hamnen på Martinique och det var dags för oss att mönstra av. En underbar kryssning med så många härliga ö-stopp, möten med människor är till ända för denna gång.

Våra väskor hade vi ställt utanför hytten kvällen innan, så det var bara att äta frukost, packa ihop det sista och kliva av. När vi skulle hämta upp våra väskor, som denna gång var väldigt många, för vidare transport till hotellet, visade det sig att två av våra stora resväskor var borta! Vi pratade direkt med personalen som skötte bagageutlämningen på piren och även en annan resenär som också saknade sin väska. Efter en hel del väntan, telefonsamtal etc. lyckades de få tag på en taxi som verkade fått med sig våra väskor på väg ut till flygplatsen. Chauffören fotade dem i bilen och vi kunde konstatera att de var våra, så en stund senare anlände de och vi kunde pusta ut. Våra bagagetaggar från båten saknades på dem, så hade vi inte fått tag i dem innan de nådde flygplatsen hade vi nog aldrig återsett dem.

Vi hade ju bytt hotell sista natten på ön genom att boka om under tiden på båten, då vi ville hitta ett hotell närmare en strand för att kunna njuta av den sista dagen innan hemresan. Valet hade fallit på Hotel Batelière strax utanför Fort-de-France. Det var ett ganska stort hotell, säkert byggt på 70-talet, men trots ett lite slitet yttre och kanske inte så nyrenoverade rum, så hade det sin charm och inte minst ett väldigt fint läge, men en egen liten strand strax nedanför. Eftermiddagen ägnades åt sol och lite bad i poolen och vid stranden och på kvällen blev det hämtpizza på rummet. Eftersom vi hade en sen hemresa nästa dag hann vi även med lite sol, bad och häng innan vi fick låna ett rum för att byta om och göra oss klara för avfärd. Vi träffade en trevlig familj från Sverige i foajén som bl.a. varit runt och seglat mellan några olika öar och vi satt och pratade tills det var dags för vår gemensamma taxi att ta oss den korta resan ut till flygplatsen.

Nöjt kan vi konstatera att detta varit en helt magisk kryssning med så många olika öar, upplevelser, möten och intryck att bära med sig resten av livet. På det stora hela var vi också mycket nöjda med rederiet, fartyget, faciliteterna och personalen ombord och kan varmt rekommendera MSC till andra kryssare. De har kanske något enklare ”smaker” och utbud i maten/restaurangerna mot ex. Royal Caribbean och Norwegian Cruise Line, men absolut klart godkänt och vi var mer än nöjda med helheten. Vi kan också klart rekommendera att lägga till lite extra pengar för en hytt med balkong, då det ger både mer utrymme och möjlighet att sitta i lugn och ro och titta på de fina solnedgångarna!

Hotell Batelière: https://www.la-bateliere.com/

booked.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *