Maldiverna 2022

I oktober 2022 var det äntligen dags att ut och resa långväga igen, efter drygt två års lång väntan. Denna gång till Maldiverna och Kuredu Island Resort & Spa i en del av världen där vi ännu ej varit. Vi flög från Stockholm Arlanda (ARN) med Qatar Airways via Doha i Förenade Arabemiraten, där det var mellanlandning och transfer för nästa flyg till Maldivernas huvudstad, Malé. Väl i Malé fick vi en kort transfer med buss till den helt nya sjöflygterminalen. Vi hade tur att komma i rätt tid, så vi behövde bara vänta ca 15-20 minuter innan det var dags att kliva ombord på sjöplanet med plats för 15 personer för en 45 minuters resa över Maldivernas underbara ö-värld och atoller, innan man anländer till Kuredu.

Vi hade bokat 8 nätter i en Premium Beach Villa på södra delen av ön direkt på stranden på ena sidan av piren och fick även en bonus i form av att vi hade jacuzzi i vårt badrum på baksidan. Vi togs emot på piren och guidades till en av barerna i anslutning till receptionen, där vi fick en välkomstdrink och information av vår kontaktperson. Därefter visade personal och till våra bungalows och lite senare anlände våra väskor (de kan ibland komma efter om vikten på flyget blir för hög, då skickas de med nästa flyg).

Efter att ha installerat oss lite i våra boenden och packat ut och bytt kläder, var det dags att börja se sig om lite i omgivningarna och ta sig till vår tilldelade buffé restaurang för lunch.

Premium Beach Villa, Kuredu Island Resort & Spa, Maldiverna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *